Kordzik
-
Oficer56
Re: Kordzik
czołem
Czy sygnowanie nie powinno iść od strony ostrza w kierunku jelca . Tu jest odwrotnie i myślę ,że to kopia. Poza tym litery są za duże
Pozdrawiam.
Zbyszek
Czy sygnowanie nie powinno iść od strony ostrza w kierunku jelca . Tu jest odwrotnie i myślę ,że to kopia. Poza tym litery są za duże
Pozdrawiam.
Zbyszek
-
mika
Właśnie do niedawna byłem przekonany że nie było takiego sygnowania ale teraz mam wątpliwości . Dzisiaj miałem trzy kordziki w rękach ,dwa z nich z pomarańczową rękojeścią miały sygnowania klasyczne .A jeden właśnie ten inny .W literaturze nie spotkałem takiej formy .Całość korda wygląda w porządku tylko ta sygnatura mi nie pasuje .
-
mika
Pisząc klasyczne sygnowanie miałem na myśli takie ,bo takich jest najwięcej .
- toyotomi
- Administrator
Czołem Waszmościom.
Zwróć uwagę na powierzchnię płazów głowni.
Widać mały fragment, ale zupełnie mi nie pasuje.
pzdr.
stani
Zwróć uwagę na powierzchnię płazów głowni.
Widać mały fragment, ale zupełnie mi nie pasuje.
pzdr.
stani
花は桜木人は武士
-
mika
Czołem . No jest coś z nim nie tak . Dodam że litery w rzeczywistości są bardzo głębokie i mają prostopadłe ścianki . Jakby z pod frezarki a nie odciśnięte sztancą . Dziękuję za odpowiedzi Panowie . Podrążę trochę temat ,pewnie ameryki nie odkryję ale ... Pozdrawiam .
-
Oficer56
Czołem.
Znalazłem go na platformie sprzedażowej. Trawienie zdecydowanie lipne. Cena 4500 w dzisiejszych czasach ? Razy dwa to byłaby dobra cena.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/kordz ... 1090376125
Pozdrawiam.
Zbyszek
Znalazłem go na platformie sprzedażowej. Trawienie zdecydowanie lipne. Cena 4500 w dzisiejszych czasach ? Razy dwa to byłaby dobra cena.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/kordz ... 1090376125
Pozdrawiam.
Zbyszek
-
mika
Czołem . Dzięki za odpowiedzi . Myślę że cena razy dwa właśnie w dzisiejszych czasach trudno osiągalna . Według literatury a raczej zdjęć trawienia na kordach nie były wybitne . Pozdrawiam .