toyotomi pisze:Czołem Radku.
No to Waszmość podniosłeś poprzeczkę....gratuluję...!!!
Nie potrzeba Ci żadnej literatury i pomocy - jedynie dużo czasu na wertowanie domów aukcyjnych i to nie "naszych".
A i sakiewką trzeba będzie potrząsnąć.
Niejeden ma chrapkę na "wielką dziewiątkę" - co przekłada się na dostępność poszczególnych "marshall'i"
Z takim "Wranglerem" nie powinno być kłopotu, ale "Lutzow" to cholernie wysoka półka i ciężka sakiewka.
A jak mówimy o pełnej "wielkiej dziewiątce" -
- to dochodzą wszelakie warianty we wszystkich modelach, których "Roon" ma - chyba - ze sześć.
Życzę Ci wytrwałości.
pzdr.
stani
Dziękuje i wiem, że to dość czasochłonny i kosztowny "plan", ale trzeba sobie stawiać jakieś cele, bo bez nich życie nie ma sensu

Ostatnio zacząłem kolekcjonować świecidełka przypinane na pierś, co przełożyło się na odłożenie broni na boczny tor, pora zrewidować priorytety
Blucher i Prinz Eugen świecą się już na ścianie, a wspomniany Wrangel leci z ułesa

Pozostała szóstka to tylko kwestia czasu i dostępności, bo jak wspomniałeś, nie wszystkie są dostępne od ręki. A i pieniążków na nie trzeba nieco zgromadzić.
- to dochodzą wszelakie warianty we wszystkich modelach, których "Roon" ma - chyba - ze sześć.
No i właśnie o taką wiedze mi się rozchodzi, ciężko mi cokolwiek znaleźć o wspomnianych modelach i wariacjach, oprócz wiedzy podstawowej. Stąd tez moja prośba, jakby ktoś coś wiedział, bądź dysponował literaturą fachową to będę wdzięczny.
Rożnice, z tego co zauważyłem występują np. w sygnowaniu głowni znakiem producenta, czy też w kolorze oplotu rękojeści. Wynika to pewnie z faktu, że były produkowany przez kilka lat i stąd te kosmetyczne udziwnienia.
Za życzenia dziękuje oczywiście